Casablanca: conferentie buigt zich over kinderarbeid in visserij en visteelt (CongoForum)

CASABLANCA – In het Marokkaanse Casablanca wordt deze week gediscussieerd over de strijd tegen kinderarbeid in de visserij en de visteelt in Afrika. Dat gebeurt op de ‘Conférence ministérielle sur la coopération halieutique des États africains riverains de l’océan Atlantique’, afgekort COMHAFAT.

Volgens Radio Okapi zoekt de internationale gemeenschap naar middelen om kinderarbeid te verhinderen in de sector en om kinderen op de schoolbanken te krijgen. Er wordt ook gezocht naar mogelijkheden om de arbeidsomstandigheden in de visserij en de visteelt te verbeteren, zegt Taoufik Ktiri, uitvoerend secretaris van COMFAHAT.

Voor talloze Afrikaanse families leveren visvangst en visteelt broodnodige inkomsten op, aldus Ktiri. Tegelijkertijd valt het niet ontkennen dat kinderen dikwijls worden ingeschakeld op een aantal vlakken.

De ministeriële conferentie schat dat wereldwijd 800 miljoen jongens en meisjes werken in de landbouw, de veeteelt, de visserij, de visteelt en de bosbouw. Vaak moeten ze lange werkdagen presteren en zijn ze blootgesteld aan diverse risico’s.

© CongoForum, 28.02.24 (db)

Beeld – bron: Radio Okapi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.