Congo stuurt delegatie naar Wereldjongerenfestival in Rusland (CongoForum)

KINSHASA – In Kinshasa was er afgelopen dinsdag een plechtigheid voor de jonge Congolezen die deelnemen aan het Wereldjongerenfestival in Rusland. Dat bericht Actualité.cd. Passy Mbayo, kabinetschef van de minister van Jeugd, riep de Congolese deelnemers op om te tonen dat ze afkomstig zijn uit een land in oorlog en in rouw. Mbayo leidt de Congolese delegatie.

“Laten we deze gelegenheid aangrijpen om te laten zien dat we allemaal goed samenhangen”, verklaarde Mbayo. Op het festival moet het publiek begrijpen dat de jonge Congolezen komen uit een land waar er oorlog is. De delegatieleider riep de deelnemers op om zich ordelijk en gedisciplineerd te gedragen.

Volgens de Russische ambassadeur in Kinshasa, Alexei Sentebov, krijgen de Congolese jongeren de kans om jongeren uit allerlei andere landen te ontmoeten en met hen in dialoog te gaan, “zonder ideologische of politieke barrières, zonder raciale of religieuze vooroordelen”.

De DR Congo levert de op één na grootste deelnemersgroep in Afrika. Sentebov hoopt dat er banden zullen groeien tussen jonge Russen en jonge Congolezen.

De Congolese ambassadeur in Moskou, Ivan Vangu, hoopt dat de deelnemers het beste zullen halen uit hun aanwezigheid op het Wereldjongerenfestival en al hun potentieel zullen tonen.

Het Wereldjongerenfestival wordt van 1 tot 7 maart 2024 gehouden in Sotchi. Het idee komt van de Russische leider Vladimir Poetin. Zowat 20.000 jongeren uit 180 landen worden in Sotchi verwacht. Er staan conferenties, gespreksrondes en culturele en sportieve activiteiten op het programma.

© CongoForum, 29.02.24 (db)

Beeld – bron: Wereldjongerenfestival

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.