Amani Festival uitgesteld tot juni (CongoForum)

GOMA – Het Amani Festival, dat gepland stond van 16 tot 18 februari, wordt nu in juni gehouden. Dit maakten de organisatoren gisteren bekend in een persbericht, aldus Kinshasa Times.

“In een tijd waarin de inspanningen worden geconcentreerd op het mobiliseren van middelen om de veiligheid te herstellen en te voldoen aan de humanitaire behoeften in Noord-Kivu, neemt het management van het Amani Festival de zware beslissing om de 10ᵉ editie die momenteel in voorbereiding is, uit te stellen,” zo staat te lezen in het persbericht.

De Amani Ondernemerswedstrijd en de artistieke en thematische workshops worden ook verplaatst naar dezelfde periode, aldus dezelfde bron. Speciaal dit jaar is dit grote evenement van plan om de artiest Fally Ipupa uit te nodigen, een van de supersterren van de Congolese rumba.

Het festival is terug in Goma nadat het zijn negende editie beleefde in Bukavu in Zuid-Kivu. Het thema voor het festival van dit jaar is “Vrijwilligerswerk ten dienste van de gemeenschap”. Voor de organisatoren is het festival dit jaar een eerbetoon aan de honderden vrijwilligers die de afgelopen 10 jaar hebben bijgedragen aan het succes ervan.

Le Festival Amani à Goma – 16, 17 et 18 février 2024 (amanifestival.com)

© CongoForum, 08.02.24 (rk)

Beeld – bron: logo Amani

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.