Noord-Kivu: start project voedselzekerheid voor 1.860 ontheemde huishoudens (CongoForum)

GOMA – Het Centrum voor Plattelandsontwikkeling van Kibututu (CEDERU) in Goma, Noord-Kivu, lanceerde woensdag een project ter ondersteuning van de voedselzekerheid voor 1.860 ontheemde gezinnen en de meest kwetsbare gastgezinnen in het gezondheidsgebied CEPROMI/Biyongi.

Volgens ingenieur Paul Muhasa, de coördinator van CEDERU, is het doel van het project om aan de voedselbehoeften van deze gezinnen te voldoen door ze contant geld te geven, en ook om ze te voorzien van landbouwproductiemiddelen en technische ondersteuning zodat ze van februari tot juli in hun levensonderhoud kunnen voorzien.

“Dit zal helpen om de voedselzekerheid voor deze ontheemden te verbeteren, evenals voor de gastgezinnen die hen hebben opgenomen”, legt ingenieur Paul Muhasa uit bij Radio Okapi. Hij wijst erop dat 80% van de huishoudens van ontheemden geen toegang heeft tot voedsel en dat de score voor slechte voedselconsumptie wordt geschat op 83%. In het CEPROMI-centrum zijn 270 gevallen van globale ondervoeding geregistreerd, waaronder 27 gevallen van ernstige ondervoeding bij zwangere vrouwen.

Dit project, gefinancierd door het Humanitaire Fonds van de DR Congo voor een periode van 6 maanden, heeft ook als doel om de bestaansmiddelen in noodsituaties te verbeteren van mensen die kwetsbaar zijn geworden door de veiligheidscrisis in verband met de M23-rebellen, in de gezondheidszone Kibirizi in het territorium Rutshuru.

© CongoForum, 23.02.24 (rk)

Beeld – bron: Radio Okapi/Marc Maro Fimbo

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.