Afrika: een gedroomde toekomst? (panelgesprek op 22 mei 2024)

Welk beeld roept Afrika spontaan bij jou op? Vele mensen denken onmiddellijk aan dictatuur, corruptie, armoede, hopeloosheid… Niet bepaald een positieve of genuanceerde voorstelling.

Met zijn boek “Afrika. Een gedroomde toekomst” wil Loïc De Cannière dit stereotiepe beeld doorbreken. Loïc is al jaren actief in de microfinanciering met tal van projecten in Afrika. Hij heeft tijdens zijn vele bezoeken aan dit mooie continent de ondernemingszin, creativiteit en positieve energie van de mensen gezien. Zijn boek is dan ook een optimistische vooruitblik voor Afrika in de komende decennia, met aandacht voor economische groei, welvaart en het overwinnen van armoede.

Op 22 mei 2024 verkennen we dit positieve perspectief verder in een panelgesprek met Loïc de Cannière, Mathieu Zana Etambala, een Congolees-Belgisch historicus, en Chipo Mbawu, een cultureel antropoloog en ontwikkelingsondersteuner. Elien Spillebeen, documentairemaakster en journaliste bij MO, modereert. UCSIA organiseert dit panelgesprek samen met MO Magazine.

Praktische informatie
Panelgesprek in het Nederlands
Wanneer? Woensdag 22 mei 2024, 20.00-21.30 uur

Waar?
Universiteit Antwerpen – Hof van Liere – F. de Tassiszaal
Prinsstraat 13, 2000 Antwerpen

Deelnemen?
Je kan gratis deelnemen, maar vergeet niet om je voor 17 mei in te schrijven.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.