Bemba: MLC steunt kandidaten Union sacrée in stadsprovincie Kinshasa (CongoForum)

KINSHASA – Jean-Pierre Bemba Gomba, voorzitter van de MLC, heeft op een vergadering met provinciale députés gezegd dat zijn politieke partij de Union sacrée de la nation steunt bij de verkiezing van gouverneur en vicegouverneur en het Bureau van de provinciale assemblee in Kinshasa.

Bemba wees op de grote uitdagingen waarmee de Congolese hoofdstad wordt geconfronteerd: de onveiligheid, de ongezonde leefomstandigheden, het gebrek aan wegen en de verkeersopstoppingen die de stad verstikken.Hij stelde dat de ontwikkeling van Kinshasa zal afhangen van de uitvoerende macht die de stad zal besturen.

De voorzitter van de Mouvement de Libération du Congo en lid van het presidium van de Union Sacrée de la Nation betoonde zijn steun aan de kandidaten Daniel Bumba Lubaki en Eddy Iyeli Molangi voor het gouverneurschap en Levi Mbuta voor het voorzitterschap van de provinciale assemblee van Kinshasa.

Bemba, die vicepremier en tevens minister van Defensie is, merkte op dat er dringend gepaste oplossingen moeten worden gevonden om de diepgaande veranderingen teweeg te brengen die de bevolking van Kinshasa nodig heeft. Wat hem betreft is alle hoop hiervoor op de USN-kandidaten gevestigd.

© CongoForum, 22.04.24 (em)

Beeld – bron: (archief) Radio Okapi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.