Kamer van Koophandel Congo-Israël lanceert haar activiteiten (CongoForum)

KINSHASA – De Congolees-Israëlische Kamer van Koophandel heeft afgelopen donderdag haar activiteiten gelanceerd in Kinshasa. Dat meldt Zoom-Eco. Deze kamer van koophandel zal actief worden in alle sectoren maar wil zich voornamelijk richten op landbouw, industrie en handel.

Volgens Donat Lenghu, voorzitter van de kamer, is het hoofddoel het bevorderen en ontwikkelen van economische en commerciële uitwisselingen op verschillende gebieden tussen de DR Congo en Israël. Dit moet de zakelijke samenwerking vergemakkelijken en zorgen voor een “win-win” tussen bedrijven en economische, staats- en particuliere spelers in de twee landen.

De voorzitter nodigde bedrijven, universiteiten, onderzoekers en anderen dan ook uit om zich aan te sluiten en zo te profiteren van de expertise. Hij sprak ook de wens uit om samen te werken met actieve economische spelers. “We zijn geen politieke partij, noch een religieuze beweging. We zijn een kamer van koophandel voor zaken, voor werk en willen resultaten bereiken”, klonk het.

In de marge van de 78ste Algemene Vergadering van de VN kondigden de Congolese president Félix Tshisekedi en de Israëlische premier aan dat Congo haar ambassade naar Jeruzalem wil verhuizen. In ruil daarvoor zou Israël een ambassade openen in Kinshasa. Beide landen mikken op samenwerking op het gebied van infrastructuur, landbouw, veiligheid en cyberbeveiliging.

© CongoForum, 22.04.24 (em)

Beeld – bron: Afbeelding van Chickenonline via Pixabay

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.