Meer dan 200 voertuigen om Kinshasa schoner te maken (CongoForum)

KINSHASA – De gouverneur van Kinshasa, Gentiny Ngobila Mbaka, heeft woensdag in Limete Funa meer dan 200 gespecialiseerde voertuigen in ontvangst genomen die zullen worden ingezet om de straten van de stad schoon te maken en afval af te voeren. De voertuigen bleven bijna twee maanden lang geblokkeerd bij de douane. Ze zijn afkomstig uit Turkije en zullen worden gebruikt door de onderneming Albayrak, bericht Actualité.cd.

Kinshasa werkt al bijna vier jaar lang samen met het Turkse Albayrak, dat gespecialiseerd is afvalbeheer. Het bleek erg lastig om de geleverde voertuigen van de haven van Matadi naar Kinshasa te brengen.

Albayrak mag van de stad Kinshasa de TP-garage in Limete Funa gebruiken voor zijn activiteiten. Er zijn in Kinshasa ook containers aangekomen met wisselstukken voor de in te zetten voertuigen. Ngobila hoopt dat de nieuwe gouverneur al het materieel goed zal gebruiken ten bate van de bevolking en de samenwerking met de Turken zal voortzetten.

Kinshasa produceert dagelijks zo’n 10.000 ton afval, waaronder heel wat plastic. In principe moeten alle gemeenten van Kinshasa het afval inzamelen, afvoeren en laten verwerken. Maar in de praktijk valt dat erg tegen omdat de gemeenten niet de nodige financiële middelen hebben.

© CongoForum, 17.05.24 (db)

Beeld – bron: Radio Okapi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.