Stroomkabels in de lucht baren inwoners Kinshasa zorgen (CongoForum)

KINSHASA – Elektriciteitskabels, die in de lucht hangen en vaak defecten vertonen, brengen het leven van inwoners van Kinshasa in gevaar. De ondergrondse stroomleidingen verkeren ook vaak in slechte staat.

Wie diverse wijken van Kinshasa bezoekt, ziet overal kabels in de lucht hangen. Je zou je wanen in een decor uit een film van Spider-Man, stelt Radio Okapi. Op een aantal plaatsen zijn de kabels kapot of raken ze de grond. Mensen kunnen zo worden geëlektrocuteerd. Soms vliegen kabels in brand, wat gevaarlijk is voor nabijgelegen woningen.

Deze situatie verontrust heel wat inwoners van de hoofdstad. Ongeruste burgers vragen aan het stroombedrijf SNEL om in te grijpen en de installaties veiliger te maken.

Denis Tukuzu, provinciaal directeur van de SNEL in Kinshasa, zegt dat er met middelen van de Wereldbank inspanningen zullen worden gedaan om het elektriciteitsnetwerk weer in betere staat te brengen. Volgens hem zal het probleem zo, gemeente per gemeente, worden aangepakt.

Als deze plannen bewaarheid worden, zal het gevaar voor de inwoners weg zijn. De stad zal er dan ook op een aantal plaatsen beter uitzien.

© CongoForum, 22.05.24 (db)

Beeld – bron: Radio Okapi/J.Bompengo

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.