Tweede geval van ebola duikt op in grootstad Goma (CongoForum)

GOMA – In Goma, de hoofdplaats van de provincie Noord-Kivu, is dinsdag een tweede geval van ebola ontdekt. Er zou geen verband zijn met het eerste geval in de stad. Goma ligt vlak aan de grens met het buurland Rwanda.

Het eerste geval van ebola in Goma werd op 24 juli 2019 gesignaleerd. In die zaak zouden nadien geen nieuwe besmettingen zijn gevonden. Nu hebben de gezondheidswerkers een tweede geval opgespoord, berichten Congolese media. Deze patiënt zit nu in quarantaine. Er is geen verband met het eerste geval, laten de autoriteiten weten.

Eén en ander staat in een persbericht van provinciegouverneur Carly Nzanzu Kasivita en professor Jean-Jacques Muyembe Tamfum. De nieuwe patiënt is een man die vanuit een mijngebied in Ituri naar Goma reisde. De eerste tekenen van ebola doken bij hem op 22 juli 2019 op. Hij wordt nu verzorgd in een gespecialiseerd behandelingscentrum, luidt het.

De autoriteiten onderstrepen dat gespecialiseerd personeel alles in het werk stelt om de volksgezondheid te beschermen en vragen aan de bevolking om ten volle mee te werken. De buurlanden krijgen de verzekering dat er ernstige inspanningen gebeuren om een verspreiding naar andere landen te verhinderen. “Laten we samen een einde maken aan de ebola-epidemie in ons land”, aldus nog Nzanzu Kasivita en Muyembe.

© CongoForum, 31.07.19

Beeld – bron: Yahoo News

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.