Uvira: politie ziet moordcijfers dalen (CongoForum)

UVIRA – De baas van de politie in Uvira, in Zuid-Kivu, kolonel Gilbert Serushago, is blij met de daling van het aantal moorden in de stad. Gisteren, maandag, hield de burgemeester van Uvira een bijeenkomst van de stedelijke veiligheidsraad. Ook de chefs van de wijken waren daarbij aanwezig. Momenteel zijn er 1 of 2 moorden per week, twee maanden geleden waren dat er nog 5 tot 7 per week.

Kolonel Serushago schrijft de lagere moordcijfers toe aan de samenwerking met de wijkchefs en de burgerbevolking, meldt Radio Okapi. Leger, politie en inlichtingendiensten werken samen om de criminaliteit terug te dringen, luidt het.

De politie probeert dichter bij de burgers te komen: in elk wijk is er nu een team van 3 tot 10 politieagenten. Zij moeten gevallen van onveiligheid opsporen, in samenspraak met de bewoners. Er zijn zelfs als oorlogswapens en steekwapens gevonden bij een aantal huiszoekingen.

Sommige cafés die sterk alcoholische dranken verkochten, werden opgedoekt. Andere zaken mogen niet meer open zijn na 18.00u. En de politie laat dag en nacht patrouilleren.

Het stadsbanditisme blijft wel voortduren, constateert de politie. Vaak gaat het om afrekeningen onder criminelen in bepaalde wijken.

© CongoForum, 06.08.19

Beeld: Uvira
Bron: Congo Autrement

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.