Katholieke leken voeren kruistocht tegen straffeloosheid en corruptie (CongoForum)

KINSHASA – Het CLC, een coördinatiecomité van katholieke leken, wil een kruistocht voeren tegen de straffeloosheid, de corruptie en de machteloosheid van het gerecht in Congo. Volgens het comité is zo’n kruistocht absoluut noodzakelijk geworden.

De katholieke leken willen dat de straffeloosheid in het land wordt aangepakt en dat het gerecht wordt versterkt, bericht Radio Okapi. “De verandering, die ons volk verlangt en die is begonnen met de verkiezingen, moet voortgaan”, zegt professor Isidore Ndaywel, die het CLC runt. “Die verandering moet volledig worden doorgevoerd, zoals de president ook heeft aangegeven”.

Als het gerecht zaken behandelt, mag je ook verwachten dat er straffen worden uitgesproken, zeggen de katholieke leken. Te veel dossiers belanden in de vergeetput, en dat moet ophouden, is de boodschap. Het CLC verwijst naar mogelijke corrupte rechters, de zaak rond 15 miljoen dollar verdwenen overheidsmiddelen enzovoort. Op dat vlak moet de mentaliteit grondig veranderen, stelt het CLC.

© CongoForum, 04.10.19

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.