Felix Tshisekedi aan zijn ministers: “Vermijd alle partijdige daden en verklaringen om de vrede te bewaren” (CongoForum)

KINSHASA – “Vermijd alle partijdige daden en verklaringen om de vrede te bewaren, wees uw status als staatslieden waardig”. Dat zei het staatshoofd, Felix Tshisekedi, op vrijdag 1 november 2019 aan alle leden van de Congolese regering. Hij deed die uitspraak in de Cité van de Afrikaanse Unie tijdens de vergadering van de ministerraad die hij persoonlijk leidde.

President Tshisekedi drong sterk aan op een sereen klimaat in de regering, die naar zijn mening uitsluitend in het belang van de bevolking moet werken, zo berichtte Mediacongo.

Félix Tshisekedi informeerde de leden van de ministerraad over de kwesties die de eerste Rusland-Afrika-top in Sochi domineerden. Zo kondigde Rusland de ambitie aan om zijn investeringen in Afrika te verdubbelen van 20 naar 40 miljard dollar. Tshisekedi stelde met genoegen vast dat er grote interesse was voor de DR Congo. De Russen zien mogelijkheden in de mijnbouw, de landbouw, de gezondheidszorg, de water- en stroomvoorziening en de infrastructuursector.

Na zijn deelname aan de top in Sochi was Tshisekedi ook in Servië. Met de Serviërs werd vooral gepraat over mogelijke investeringen in de landbouw, de veeteelt en de telecommunicatiesector.

© CongoForum, 04.11.19 (rok)

Beeld: president Tshisekedi
Bron: Digital Congo

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.