Ituri : 40 ton humanitaire hulp uit Ierland voor gevluchte burgers (CongoForum)

BUNIA –  De Ierse regering heeft 40 ton humanitaire hulp (non-food) aangeboden voor ontheemde burgers in de provincie Ituri. De ontheemden werden het slachtoffer van de aanvallen van de strijders van de militie CODECO. Gouverneur Jean Bamanisa van Ituri heeft zaterdag de goederen officieel in ontvangst genomen.

Ierland organiseert de steun via de Ierse katholieke ngo Trocaire, signaleert Radio Okapi. “Deze hulp speelt in op de noden van 1.600 heel kwetsbare huishoudens, die in een zeer precaire situatie leven”, stelt Saah Nyambe van Trocaire.

De steun heeft een waarde van naar schatting 540.000 euro. Het gaat om dekzeilen, tenten, keukengerief, muggennetten, hygiënische kits, zonnelampen en dekens.

In de provincie Ituri zijn er nu zo’n 1,6 miljoen ontheemden die in bijzonder trieste omstandigheden moeten overleven, aldus gouverneur Bamanisa. Hij had dan ook de partners van Congo opgeroepen om de inspanningen van de centrale regering op dit vlak te ondersteunen en zo het leed wat te milderen.

Een speciaal samengesteld team zal nu moeten nagaan welke families het beste kunnen genieten van de beschikbare goederen. Het gaat om families die verspreid leven over acht gezondheidszones.

© CongoForum, 13.07.20

Beeld – bron: Trocaire

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.