Ondernemers krijgen financiële steun van Nationale Assemblee (CongoForum)

KINSHASA – Vier jonge ondernemers hebben 30.000 dollar aan financiering ontvangen van de Congolese Nationale Assemblee. Deze steun is bedoeld om te helpen bij de ontwikkeling van initiatieven die de maatschappij ten goede komen.

De Nationale Assemblee steunt vier projecten ter hoogte van telkens 30.000 dollar. Dit alles ter bevordering van sociale en economische acties ten voordele van de bevolking. De projecten zijn uit zowat 20 inzendingen geselecteerd vanwege hun innovatieve karakter op het gebied van landbouw en milieu.

Het eerste project, “Le Bulbe”  is een agrarische onderneming gespecialiseerd in de productie van groenten, gepromoot door Nathan Kamba. Het tweede project van Eric Casinga heet “Recoplast” en gaat over de recyclage van plastic afval tot ecologisch bouwmateriaal voor de productie van meubels.

Dan is er nog “Luka Pharma”, een mobiele applicatie ontwikkeld door Ulrich Kouesso, met als doel de dichtstbijzijnde apotheken te identificeren en op te lijsten. Het project “Breadfruit Flour” wordt geleid door Didi Private en produceert meel uit de vrucht van de broodboom (een soort fruitboom die in tropische gebieden groeit).

De voorzitter van de Nationale Assemblee, Jeanine Mabunda, zegt dat investeren in menselijk kapitaal, onderzoek en innovatie Congo in staat zal stellen om beter te reageren op de uitdagingen van het post-Covid-19-tijdperk. In feite wil ze dat de overheid en de internationale partners van Congo projecten steunen die de levensomstandigheden van de bevolking op lange termijn verbeteren.

De vier bedrijfjes die steun krijgen, staan onder toezicht van Ingenious City, een incubatieplatform dat Congolese ondernemers samenbrengt en hen ondersteunt bij de oprichting van bedrijven.

© CongoForum, 14.07.20 (jem)

https://ingeniouscity.com/

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.