Noord-Kivu: katholieke kerk schort alle vieringen met meer dan 20 personen op in bisdom Butembo-Beni als gevolg van coronavirus (CongoForum)

BUTEMBO – In het kader van de strijd tegen het coronavirus heeft de katholieke kerk aangekondigd dat er tijdelijk geen misvieringen meer zullen zijn met meer dan 20 aanwezigen in het bisdom Butembo-Beni.

In een pastoraal communiqué dat afgelopen zaterdag werd gepubliceerd nodigt Sikuli Paluku Melchisédech, de bischop van het bisdom Butembo-Beni, onder meer priesters, pastoraal medewerkers en gelovigen uit om over te schakelen op een tijdelijk verbod op publieke misvieringen wegens de strijd tegen Covid-19.

“Als we kijken naar de epidemiologische situatie die door zorgverleners via betrouwbare kanalen wordt bekendgemaakt, is de gezondheidscrisis die wordt veroorzaakt door Covid-19 momenteel zeer kritiek in onze regio. Dit is nu de situatie, niemand mag en kan het meer negeren in de zogenaamde actieve gebieden, dat wil zeggen, de gebieden waar het coronavirus actief circuleert”, staat in het persbericht.

Bisschop Sikuli vond het dus nodig om de pastorale praktijken van de kerk te herbekijken en besliste om de misvieringen op te schorten voor een maand, van 1 tot 30 september 2020. Deze beslissing houdt in dat dezelfde maatregelen opnieuw zullen gelden die door de kerk werden toegepast tijdens de periode van de (sanitaire) noodsituatie in het land. Het gaat hier over het terugbrengen van het aantal deelnemers aan misvieringen tot 20 personen.

De bisschop dringt aan op de strikte naleving van de coronamaatregelen, in alle parochies, heiligdommen, kapellen of oratoria van het bisdom Butembo-Beni.

De stad Butembo (Noord-Kivu) heeft sinds kort meer dan 100 bevestigde coronagevallen. Dat was de aanleiding tot de verstrengde maatregelen.

© CongoForum – Roger Mulyata, 30.08.20 (ldw)

Beeld: mgr. Sikuli Paluku Melchisédech
Bron: Radio Moto

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.