Oost-Congo: autoriteiten in Butembo vrezen voor gevolgen van totale lockdown van de stad (CongoForum)

BUTEMBO – In de stad Butembo (Noord-Kivu) is sinds een maand een uitbraak van het coronavirus vastgesteld. Volgens burgemeester Sylvain Mbusa Kanyamanda werden er enkel op zondag 30 augustus niet minder dan 109 positieve gevallen geregistreerd. Dit heeft hij openbaar gemaakt in het kader van een perscafé dat werd georganiseerd door het collectief van de radio- en televisiesector van Noord-Kivu (CORACON).

De gevallen waarover Mbusa Kanyamanda het heeft, situeren zich in de twee gezondheidszones van Butembo. In die van Butembo gaat het over 65 positieve gevallen en zeven overlijdens, terwijl de zone van Katwa 44 nieuwe gevallen en 10 overlijdens liet optekenen.

De burgemeester van Butembo roept op tot gezamenlijke inspanningen om het risico op besmetting te verkleinen. “Ik ben niet in staat om alles alleen te doen, zonder enige hulp van anderen. De grootsheid van deze stad hangt ook af van de vastberadenheid van haar inwoners om een oplossing te vinden voor dit probleem”, laat het stadsbestuur van Butembo weten.

Volgens de lokale overheid zijn er sinds zondagnamiddag nog andere tests afgenomen waarvan de resultaten nog niet bekend zijn. De gezondheidsdiensten gaan hiermee voort in verschillende delen van de stad. Er wordt voor een spectaculaire stijging van het aantal positieve gevallen in Butembo gevreesd.

© CongoForum – Roger Mulyata, 03.09.20 (ldw)

Beeld: Sylvain Mbusa Kanyamanda
Bron: Butembo Info

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.