Noord-Kivu : ambulances en ander materieel voor twee gezondheidszones (CongoForum)

GOMA – Unicef heeft aan de provincie Noord-Kivu enkele ambulances en ander medisch materieel geschonken. De gift is bestemd voor de gezondheidszones Beni en Kalunguta. Het gaat onder meer om bedden voor bevallingen en twee nieuwe, uitgeruste ambulances. De operatie sluit aan bij de inspanningen om de gezondheidszorg te versterken in zones die sterk werden getroffen door de tiende uitbraak van ebola.

Het materieel werd plechtig overgedragen in aanwezigheid van de gouverneur van Noord-Kivu. Volgens Jérôme Kouachi (Unicef) helpt de schenking beide gezondheidszones om hun capaciteit te versterken en beter het hoofd te kunnen bieden aan diverse situaties. De gezondheidszorg is, zoals bekend, erg broos.

Provinciegouverneur Carly Nzanzu Kasivita is blij met het gebaar van Unicef. Hij heeft aan de provinciale minister van Volksgezondheid gevraagd om erop toe te zien dat de ambulances goed worden ingezet. De voertuigen zijn er niet voor de chefs van de twee gezondheidszones, wel voor werk in het kader van de gezondheidszorg, aldus de gouverneur. “Wij zullen daar ook sterk op toezien”.

Niet lang geleden waren er ook schenkingen van materieel voor de gezondheidszones Mabalako, Butembo, Katwa enzovoort. Ook in die gevallen was het de bedoeling om de gezondheidszorg te versterken en gemeenschappen te steunen in de post-ebolaperiode.

© CongoForum – Paulin Munyagala, 24.11.20

Beelden – bron: provinciale overheid in Noord-Kivu

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.