Stevige Congolese delegatie op stripfestival ‘Comic Salon’ in Duitse Erlangen (CongoForum)

ERLANGEN – De DR Congo was mooi vertegenwoordigd op de 20ste uitgave van het Comic Salon, een stripverhalenfestival in Duitsland. Comic Salon is bijna het grootste festival in zijn genre in Europa; alleen het festival van Angoulème in Frankrijk is nog groter. Tien Congolezen, onder wie zeven striptekenaars, waren afgereisd naar Erlangen om het Duitse festival (16-19 juni) mee te maken, bericht Actualité.cd.

De Congolese delegatie werd geleid door een ‘ancien’ van het Congolese stripmilieu, Thembo Kash. De deelnemers hadden uiteenlopende leeftijden. Mensen als Judith Kaluaji, Santa Kakese, Papa Mfumu’Eto 1er, Yann Kumbozi, Al Mata en Bathy Asimba stelden hun werk tentoon in Duitsland. Barly Baruti en Tetshim konden de reis niet maken, maar ook hun werk was te zien op het festival. Onderzoeker Jean Kamba en scenarist en uitgever Rocky Kashama waren wel van de partij.

Curatoren Lydia Schellammer en Chris Mukenge begeleidden de Congolese deelname aan Comic Salon. In totaal namen meer dan 400 artiesten uit de hele wereld aan de 20ste editie van het festival.

Op het festival konden bezoekers conferenties, presentaties en discussierondes bijwonen. Thembo Kash gaf ter plaatse zelfs tekentrainingen.

Het internationale festival in Erlangen worden om de twee jaar gehouden, en dat al sinds 40 jaar. Als gevolg van de coronacrisis kon het festival in 2020 niet plaatsvinden. Maar nu is de traditie dus voortgezet.

Voor meer info: Home (comic-salon.de)

© CongoForum, 21.06.22 (db)

Beeld – bron: africultures.com

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.