Kinshasa: sprankeltje hoop voor beurssite FIKIN (CongoForum)

KINSHASA – Er lijkt enige kans dat de ‘Foire Internationale de Kinshasa’ (FIKIN) in de komende maanden in ere zal worden hersteld. Tenminste, als er van de aangekondigde plannen effectief werk wordt gemaakt. Die plannen gaan over een tentoonstellingscentrum, een attractiepark, een conferentiecentrum, een winkelcentrum en een hotel, bericht Actualité.cd.

Waarnemend algemeen directeur Kalala Wa Tshamba Ray lichtte de plannen toe op een algemene vergadering die afgelopen vrijdag werd gehouden. De deelnemers hopen dat de plannen werkelijkheid zullen worden zodat er een einde komt aan het onzekere lot van de FIKIN.

De Congolese regering ondertekende onlangs contracten met het Turkse bedrijf Summa. De Turken moeten werken uitvoeren in het Martelarenstadion en bij de FIKIN. 30% van het vereiste geld zou al beschikbaar zijn, aldus de directie van de FIKIN.

Het expocentrum zal 8% van de oppervlakte van de FIKIN in beslag nemen, het attractiepark 15% of 16%. De beurs hoopt in de toekomst allerlei conferenties en internationale seminaries te mogen organiseren.

Summa heeft 14 maanden de tijd om de beoogde werken uit te voeren. Het bedrijf belooft dat de deadline zal worden nageleefd.

Volgens de Congolese directie bij de FIKIN komen er mogelijk ook trainingen om de werknemers van de beurs bij te scholen en op niveau te brengen.

FIKIN is een openbare instelling die onder meer provinciale, nationale en internationale beurzen moet organiseren. De site leed zwaar onder de grote plunderingen in 1991 en 1993. Sindsdien ligt de FIKIN er maar belabberd bij. De activiteiten zijn sterk teruggelopen.

© CongoForum, 13.07.22 (db)

Beeld – bron: Radio Okapi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.