Goma: 60 ondernemers nemen deel aan agro-industriële en artisanale beurs (CongoForum)

GOMA – Zeker 60 ondernemers hebben in Goma deelgenomen aan de eerste editie van ‘Maarifa’, een agro-industriële en artisanale beurs. Twee dagen lang stelden de ondernemers hun producten voor en legden ze contacten met andere zakenlui. De organisatoren vinden het belangrijk dat de Congolezen lokaal kopen.

Op de beurs was er een aanbod van levensmiddelen, cosmetica, ambachtelijke artikelen, sandalen en andere producten, signaleert Radio Okapi. De firma ‘Izia et Janaelle’ toonde gerecycleerd glas en bieren. Kalenga Chancy leidt dit bedrijf: “De mensen in Goma appreciëren ons maar kopen niet. Ze zouden dat wel doen als ons glas uit Dubai zou komen. Ik zou de consumenten willen aanmoedigen om onze producten uit te proberen. Ze moeten niet wachten op ingevoerde producten. Ons glas is uniek, je vindt het nergens anders.”

John Kavyavu is verbonden aan de Maarifa Learning Academy, die de beurs bedacht. In zijn ogen illustreert het ondernemerschap de veerkracht van de mensen in Noord-Kivu, die ondanks een moeilijke context een betere toekomst willen uitbouwen.

© CongoForum, 18.03.24 (db)

Beeld – bron: Rosalie Zawadi/Radio Okapi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.