Kinshasa: spoedarts vraagt maatregelen naar aanleiding van hoge temperaturen (CongoForum)

KINSHASA – De Kinois hebben tijdens het regenseizoen af te rekenen met erg warme temperaturen. Dr. Roussel Mpombo, een spoedarts, adviseert de regering om asfalt met water te laten besproeien. Er kunnen ook drinkwaterpunten worden geplaatst om uitdroging te vermijden, bijvoorbeeld in scholen, op markten en op werkplekken.

De spoedarts zegt dat de hoge temperaturen de volksgezondheid bedreigen en vindt dat de overheid actie moet ondernemen, bericht Le Potentiel. Hij pleit voor een plan met aanpassingsmaatregelen en preventieve ingrepen.

Dr. Mpombo geeft de Kinois de raad om overdag veel water te drinken en intense fysieke activiteit te vermijden. Genoeg pauzes nemen en lichte kleren dragen wordt ook aanbevolen. Het openbaar vervoer zou alleen mogen werken met voertuigen die ramen hebben die open kunnen.

Uitdroging kan leiden tot vermoeidheid, hoofdpijn, nierproblemen en zelfs overlijdens, waarschuwt de noodarts. Ook zonneslagen behoren uiteraard tot de risico’s wanneer het erg warm is.

Hittegolven zijn in het bijzonder gevaarlijk voor ouderen en kinderen. Ze hebben ook een impact op het milieu, de landbouw, de economie en het sociale en culturele leven.

Het ‘Agence nationale de météorologie et de télédétection satellite’ (METTELSAT) voorspelt dat er in april veel regen zal vallen. Augustin Tagisabo waarschuwt de inwoners van Kinshasa voor mogelijke overstromingen in april.

© CongoForum, 19.03.24 (db)

Beeld – bron: Radio Okapi/John Bompengo

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.