Kinshasa: opening eerste “Assiette du peuple”-markt voor tuinders (CongoForum)

KINSHASA – De minister van Landbouw, José Mpanda Kabangu, heeft onlangs de allereerste “Assiette du peuple” (bord van het volk)-markt voor groentetelers van Kinshasa geopend. Die markt bevindt zich op de kruising van de Avenue Batetela en de Boulevard du 30 Juin, op de terreinen van het ministerie van Landbouw.

Volgens minister Mpanda zal deze markt, gefinancierd door de Congolese regering met steun van de FAO (Voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties), tuinders uit de omgeving van Kinshasa in staat stellen om hun producten te verkopen, zodat de lokale bevolking zelf in haar voedselbehoeften kan voorzien.

“De markt is uitgerust met een koelruimte voor de opslag van onverkochte producten, zodat de tuinders meer winst kunnen maken met hun activiteiten. De markt zal alleen op zon- en feestdagen open zijn, om de goede werking van de administratie niet te verstoren, en zal geopend zijn van 10.00u tot 18.00u,” legde de minister uit, aldus Radio Okapi.

Deze markt werd gebouwd door onder meer Cogen Conception, een jong bedrijf dat de kans kreeg om het project te realiseren.

Volgens de minister zullen er de nog meer markten worden gebouwd in de 23 andere gemeenten van Kinshasa.

© CongoForum, 23.04.24 (rk)

Beeld – bron: Radio Okapi/Richard Junior Kamunga

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.