Kinshasa: tien nieuwe Mercedes-bussen voor vervoerbedrijf Transco (CongoForum)

KINSHASA – Het openbaarvervoerbedrijf Transco, actief in Kinshasa, heeft donderdag tien nieuwe Mercedes-bussen in ontvangst genomen. De bussen werden officieel overhandigd door de minister van Vervoer, Marc Ekila, bericht Radio Okapi.

In totaal zou Transco 230 bussen moeten geleverd krijgen, op basis van een akkoord tussen de Congolese regering en het bedrijf Supreme Automobile, dat een fabriek opende in Kinshasa.

“Niemand dacht dat wij hier bussen zouden kunnen assembleren”, zegt minister Ekila. “We hebben nu een eerste aantal bussen geleverd gekregen, ondanks de moeilijkheden, die we samen trachten te overwinnen. Ik heb meegereden met zo’n bus en ik kan aan de bevolking verzekeren dat het gaat om voertuigen met een hoge technische en mechanische kwaliteit. Wij roepen onze bevolking op om gebruik te maken van deze nieuwe bussen.”

Volgens de minister moet Supreme Automobile maandelijks 10 tot 12 bussen leveren aan Transco. Hij hoopt dat het personeel van Transco goed zal zorgen voor de nieuwe voertuigen.

© CongoForum, 12.04.24 (db)

Beeld – bron: Radio Okapi/Jonathan Fuanani

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.