Provincie Lualaba: tekort aan drinkwater speelt inwoners Kakanda zwaar parten (CongoForum)

KOLWEZI – In de mijnstad Kakanda, op zo’n 140 km van Kolwezi in de provincie Lualaba, is er nu al bijna twee maanden een serieus drinkwatertekort. Erg vervelend voor de inwoners, die gedwongen zijn om water te halen uit de rivier. De inwoners snappen niet dat het probleem niet wordt opgelost, te meer daar Kakanda met zijn mijnbouw behoorlijk bijdraagt tot de begroting van de provincie.

Plaatselijke bronnen melden dat de bevolking niet snapt dat de lokale en provinciale autoriteiten niets ondernemen om het drinkwaterprobleem aan te pakken, bericht Mediacongo.
Het bedrijf Boss Mining, dat eigenlijk stillegt, probeert sinds eind augustus iets te doen aan drinkwatervoorziening, maar het zo geleverde water zou veel te zout zijn, luidt het. De bevolking vraagt zich af of dit water wel gezond is.

Sommige inwoners vrezen dat er sprake is van wanpraktijken bij de stedelijke administratie. Boss Mining zou niet (echt) van plan zijn om weer overal water uit de kraantjes te laten lopen. Bepaalde gelden zouden overigens niet worden gebruikt zoals ze horen te worden gebruikt.

De bevolking wil dat de verantwoordelijken voor de rechter worden gebracht. Zij willen dat er eindelijk weer water uit de kraan komt.

© CongoForum, 23.09.19

Beeld – bron : Lualaba ma province

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.