General Electric tekent protocolakkoord met Congolese autoriteiten (CongoForum)

KINSHASA – Het Amerikaanse General Electric heeft woensdag in Kinshasa een protocolakkoord ondertekend met de Congolese regering. De groep wil projecten ontwikkelen in de energiesector en de gezondheidszorg, meldt Radio Okapi. Volgens Eric Amusuga (General Electric) is het nu zaak om prioriteiten te bepalen en afspraken te maken over de financiering.

General Electric heeft naar eigen zeggen veel expertise op het vlak van waterkracht, thermische energie en hernieuwbare energie.

Aan Congolese kanten zetten de ministers Eteni Longondo (Volksgezondheid) en Eustache Muhanzi Mubembe (Waterkracht en Elektriciteit) hun handtekening onder het akoord. De ondertekening werd bijgewoond door president Félix Tshisekedi, de Amerikaanse ambassadeur Mike Hammer en de Amerikaanse speciale gezant voor de Grote Meren, Peter Pham.

Peter Pham wijst op het belang dat er wordt gehecht aan de strijd tegen corruptie, straffeloosheid en andere misstanden in Congo. Hij vraagt zich af of de Congolese bevolking tevreden is over de strijd tegen corruptie. De Amerikanen willen naar verluidt Congo helpen in deze strijd.

Volgens de Amerikaanse diplomaat een begin op de weg naar meer Amerikaanse investeringen in de DR Congo.

© CongoForum, 13.02.20

Beeld – bron: Présidence RDC

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.