Jean Bamanisa is in zijn functie hersteld als gouverneur van Ituri (CongoForum)

KINSHASA – Het Grondwettelijk Hof heeft afgelopen vrijdag Jean Bamanisa hersteld in zijn functie als gouverneur van de provincie Ituri. Eerder was hij door de provinciale assemblee van Ituri uit zijn functie gezet.

Bamanisa pleit nu voor een verantwoordelijk bestuur van de provincie, zonder nodeloze conflicten. Hij hoopt dat de provinciale députés zich verantwoordelijker zullen voelen voor de ontwikkeling van het gebied, meldt Radio Okapi. Bamanisa wil niet voortdurend overhoop liggen met de provinciale députés en mikt op samenwerking. “Ik wil geen pingpongspel maar wel werk in de diepte”.

Eerder kwam het provinciale parlement met een motie tegen de gouverneur maar volgens Bamanisa werd daarbij niet de wettelijke procedure nageleefd. Bamanisa denkt dat de motie tegen hem te wijten was aan ‘frustraties’, meer bepaald over de middelen van de provinciale assemblee en de provinciale regering.

Bamanisa wil nog even in Kinshasa blijven en dan terugreizen naar Bunia. Hij roept de inwoners van zijn provincie op om hoop te blijven koesteren. “De eenheid van alle burgers in Ituri kan ons helpen om te weerstaan aan alle manoeuvres om te destabiliseren”.

© CongoForum, 10.02.20

Beeld – bron: Congo Profond

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.