Nationaal solidariteitsfonds om te strijden tegen het coronavirus (CongoForum)

KINSHASA – President Félix Tshisekedi heeft een Nationaal solidariteitsfonds voor de strijd tegen covid-19 laten oprichten, het FNSCC. Dit fonds moet op zoek gaan naar financiële middelen om zieken en verzorgend personeel te ondersteunen.

Volgens Radio Okapi zal het nieuwe Fonds functioneren zolang de noodtoestand voor de volksgezondheid loopt. De Congolese staat, overheidsbedrijven, privébedrijven en buitenlandse geldschieters zullen bijdragen tot dit Fonds, zo is het idee.

Het FNSCC zal beschermingsmiddelen sponsoren voor de bevolking en werknemers uit de gezondheidszorg. Het zal ook financiële steun geven aan het multisectoraal comité dat de strijd tegen het coronavirus aan het organiseren is.

Het bestuurscomité van het Fonds zal bestaan uit een coördinator, een adjunct-coördinator, iemand uit het middenveld, iemand uit de vrouwenorganisaties, vertegenwoordigers van overheids- en privébedrijven en de technische secretaris van het multisectoraal comité.

Congo bereikte ook een akkoord met de Internationale Ontwikkelingsmaatschappij, over financiële steun voor medische doeleinden. Het gaat om een gift van 75 miljoen dollar.

© CongoForum, 08.04.20

Beeld – bron : SOS Faim

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.