Kwilu: leerlingen in Kikwit eisen hervatting lessen (CongoForum)

KIKWIT – Leerlingen van de openbare scholen in Kikwit (provincie Kwilu) hebben met een sit-in voor het stadhuis duidelijk gemaakt dat ze een hervatting van de lessen eisen. Door een staking van de leerkrachten is er immers al enkele dagen geen onderwijs. Volgens Radio Okapi vertelden de jonge betogers aan adjunct-burgemeester Jean-Claude Mongala dat ze “geen onopgeleide schooiers willen worden”. “Wij moéten studeren. Als wij studeren is dat met een doel voor ogen, namelijk ooit  te worden zoals u”, zei een leerling.

De adjunct-burgemeester beloofde de leerlingen een oplossing te zullen zoeken voor hun probleem. “Het is nog slechts een kwestie van enkele dagen voor de leerkrachten weer aan de slag zullen gaan. Tracht nu te vermijden om nog op straat te komen met alle risico’s van dien op ongelukken”.

Op vrijdag 16 oktober zijn de leerkrachten van het openbaar onderwijs in Kikwit met een geweldloze staking begonnen, aldus Radio Okapi. Zij eisen de verrekening van de ‘nieuwe eenheden’ in de begroting en hebben ook looneisen.

© CongoForum, 22.10.20 (PVb)

Beeld – bron: Radio Okapi / John Bompengo

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.