Einde elfde ebola-epidemie in provincie Equateur (CongoForum)

MBANDAKA – Minister van Volksgezondheid Eteni Longondo zal morgen het einde van de elfde ebola-uitbraak aankondigen die de provincie Equateur al gedurende zes maanden teistert. Dat zei hij maandag tegen de pers in Mbandaka. Equateur is een provincie in het westen van de Democratische Republiek Congo met als hoofdplaats Mbandaka.

Minister Eteni Longondo prees de steun van nationale en provinciale overheden en de technische en financiële ondersteuning. Hij drong er echter bij de bevolking op aan om voorzichtig te zijn tijdens de overgangsperiode van drie maanden, meldt Radio Okapi.

Hij deed ook de aanbeveling om de beschermende maatregelen te handhaven. Tijdens de overgangsperiode van drie maanden, zo vervolgde hij, zullen enkele medewerkers ter plaatse blijven om het toezicht te versterken.

De minister deed zijn beklag over de vele uitdagingen, de logistieke- en communicatieproblemen in verband met de afgelegen ligging van de getroffen gebieden. Hij betreurde ook het het slechte beheer van humanitaire hulp.

Eteni Longondo beloofde aan de regering een nationaal noodplan voor te leggen. Hij wil van de strijd tegen ebola een nationaal programma maken en kondigde ook de oprichting aan van 11 moderne laboratoria in het hele land. Het ebolavaccin zou een onderdeel moeten worden van de geregelde inentingscampagnes voor gebieden met een hoog risico.

© CongoForum, 17.11.20 (rok)

Beeld – bron: Radio Okapi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.