Strijd tegen malaria in Kwilu: gratis medicijnen worden gestolen en verkocht (CongoForum)

BANDUNDU – In de provincie Kwilu dringt de vzw Sanru aan op de medewerking van het lokale maatschappelijke middenveld om te voorkomen dat er nog langer producten zouden worden gestolen die gratis moeten worden verdeeld. Het gaat om medicamenten en antimalariamiddelen die in principe gratis moeten worden gegeven aan de bevolking, meldt Radio Okapi.

Dokter Jean Claude Kufutua (Sanru): “Helaas stelen sommige mensen de producten om ze te verkopen”. De dokter vraagt aan het maatschappelijk middenveld om deze diefstallen aan de kaak te stellen.

De arts wil dat het middenveld helpt om de diefstallen aan te pakken, of die nu gebeuren in de gezondheidszones of bij instellingen die gezondheidszorg moeten verstrekken. Volgens dr. Kufutua zijn het vooral muskietennetten, snelle diagnostische tests en injecteerbaar artesunaat – dat wordt gebruikt bij de behandeling van ernstige vormen van malaria – die worden gestolen.

Jean Claude Kufutua roept het maatschappelijk middenveld op om aan de burgers uit te leggen dat ze moeten helpen in de strijd tegen de diefstallenplaag in verschillende gezondheidszones. De producten zijn immers bedoeld om gratis te worden verstrekt en niet om er geld uit te slaan.

© CongoForum, 24.11.20 (rok)

Beeld – bron: Radio Okapi / John Bompengo

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.