MIBA: 40.000 karaat diamant geproduceerd sinds september 2020 (CongoForum)


MBUJI-MAYI – Het mijnbouwbedrijf Société minière de Bakwanga (MIBA) heeft sinds de hervatting van zijn activiteiten in september 2020 al meer dan 40.000 karaat diamant geproduceerd dankzij een financiering van 5 miljoen dollar van de Congolese regering. Maar hier knelt het schoentje: MIBA verwacht ook nog 40 miljoen dollar van de overheid voor de aankoop van materieel. Dat meldt ACP.

De hoofdadviseur van president Félix Tshisekedi, priester Théo Tshilumba Kabeya, gaf toelichting over de situatie. Dat gebeurde na een werksessie met het hoofdbestuur van de MIBA in het hoofdkantoor van het bedrijf in Mbuji-Mayi.

De medewerker van Tshisekedi wisselde ook van gedachten met de gouverneur van Oost-Kasaï, Jean Maweja Muteba. Hij beloofde ervoor te pleiten om zo vlug mogelijk bijkomende middelen voor de onderneming te regelen.

Tijdens zijn missie in Oost-Kasaï legde de adviseur van de president, samen met de provinciale overheid, de eerste steen voor de bouw van een moderne stad. Het betreft een uitbreiding van Kena Nkuna, de hoofdplaats van het territorium Kabeya Kamwanga.


© CongoForum, 20.01.21

Beeld-bron: Actualité.cd

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.