DR Congo : Orange DRC en Liquid Intelligent Technologies leggen laatste hand aan glasvezelnetwerk van 2.300 km (CongoForum)

KINSHASA- Het bedrijf Orange DRC en Liquid Intelligent Technologies kondigden, via een persbericht, de opening aan van een nieuw glasvezelnetwerk van 2300 km, zo meldt Zoom Eco. Dat moet o.a. zorgen voor een betere internetdienst.

De twee partners hebben immers zopas de laatste hand gelegd aan de aanleg van dit nieuwe glasvezelnetwerk dat begint in de stad Kasumbalesa in Katanga, eindigt in Inga in Centraal-Kongo en daarbij negen andere steden in het land van oost naar west doorkruist. Volgens het persbericht wordt dit project, dat op 20 miljoen US dollar wordt geschat, sinds 2020 uitgevoerd door deze twee telecommunicatiegiganten en beheerd door Liquid Intelligent Technologies.

Met deze prestatie zijn de twee telecomreuzen de eersten die een dergelijke digitale route, die de Democratische Republiek Congo met de rest van Afrika en de wereld verbindt, tot stand brengen. Deze route verbindt de WACS-onderzeese kabel van in Moanda via Kinshasa naar Lubumbashi en verbindt ook de optische vezel in Zambia met de rest van Afrika.

Alle steden langs het traject zullen dus, net als alle grote steden van het land, voortaan kunnen genieten van een betere internetdienst. Dankzij dit gezamenlijke project zal Orange DRC zijn residentiële en zakelijke klanten hogesnelheidsinternet kunnen aanbieden, de digitale kloof kunnen overbruggen en een betere klantenervaring kunnen bieden. De algemeen directeur van Orange DRC, Ben Cheick Haidara, is overtuigd van de positieve externe effecten van dit soort partnerschap. “De Democratische Republiek Congo is immers een continentaal land met een grote vraag naar connectiviteit en met een steeds veeleisender klantenbestand. Orange DRC zal soortgelijke initiatieven om de digitale kloof te verkleinen en de dekkingsgraad in de DRC te verbeteren dan ook blijven ondernemen”, zei hij.

Liquid Intelligent Technologies van zijn kant merkt op dat deze infrastructuren het mogelijk maken zijn capaciteiten te versterken om zich te vestigen als een eerstekeus-speler op de markt van de “wholesale connectiviteit.” Volgens Michel Herbert, algemeen directeur van Liquid Intelligent Technologies, blijft het doel om de infrastructuren in de hele DR Congo en de rest van Afrika te ontplooien. Dit partnerschap is een belangrijke stap voorwaarts”, merkt hij op. Dit project zal de Congolezen voortaan in staat stellen gebruik te maken van een grotere capaciteit gecombineerd met een betere kwaliteit van dienstverlening. Voor de in de Democratische Republiek Congo gevestigde bedrijven is dit een reële kans om hun productiviteit te verbeteren door een opening naar andere landen in Afrika en de wereld dankzij snellere downloads, samenwerking op afstand en toegang tot clouddiensten in het hele land.

Zoom Eco benadrukt dat Orange DRC één van de grootste telecombedrijven ter wereld is met op datum van 31 december 2020 een omzet van 42,3 miljard euro in 2020 en 142.000 werknemers waarvan 82.000 in Frankrijk. Terwijl Liquid Intelligent Technologies een pan-Afrikaanse technologiegroep is die aanwezig is in 14 landen, hoofdzakelijk in Afrika ten zuiden van de Sahara. Na te zijn opgericht in 2005, heeft Liquid Intelligent Technologies zich ontwikkeld tot de toonaangevende pan-Afrikaanse aanbieder van digitale infrastructuur met een uitgebreid netwerk van meer dan 73.000 km.

Liquid Intelligent Technologies herdefinieert netwerk-, cloud- en cyberbeveiligingsaanbiedingen door middel van strategische partnerschappen met toonaangevende wereldwijde spelers, innovatieve zakelijke toepassingen, intelligente cloud-diensten en beveiliging van wereldklasse op het Afrikaanse continent. Onder zijn nieuwe merkidentiteit heeft Liquid Intelligent Technologies acht bedrijfseenheden, namelijk: Liquid Networks, Liquid Business, Liquid Sea, Liquid Cloud, Liquid Cyber Beveiliging, Liquid Home, Liquid Innovation en Liquid Satellite. Liquid Intelligent Technologies is nu een complete one-stop technologiegroep die op maat gemaakte digitale oplossingen biedt aan organisaties in de openbare en particuliere sector en op het hele continent oplossingen aanreikt voor bedrijven in de openbare en particuliere sector.

© CongoForum, 15.04.21 (Edm)

Beeld-bron: 7sur7

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.