Kinshasa: provinciale députés aangespoord om te stemmen voor kandidaten “met goed karakter en goed bestuur” (CongoForum)

KINSHASA – In een verklaring gisteren in Kinshasa wees de ‘Assemblée provinciale citoyenne’, een structuur waarvan de leden afkomstig zijn uit maatschappelijke organisaties, de provinciale députés van Kinshasa op de grote verantwoordelijkheid die ze hebben bij de verkiezingen voor gouverneur en vicegouverneur van de hoofdstad. Kinshasa kampt met talloze problemen, zoals ongezonde leefomstandigheden, kapotte wegen, onveiligheid, geluidsoverlast en andere.

Volgens de burgerassemblee kunnen deze problemen alleen worden opgelost door kandidaten te kiezen die een goed karakter hebben en blijk geven van goed bestuur, het vermogen om te verenigen, effectief management, ethiek, competentie, nauwgezetheid.

De burgerassemblee dringt er bij de Onafhankelijke Nationale Kiescommissie (CENI) op aan om geloofwaardige, transparante en vreedzame verkiezingen te organiseren en belooft waakzaam te blijven om “alle acties van de députés tijdens deze zittingsperiode” nauwlettend in de gaten te houden.

De verkiezingen voor gouverneurs en vicegouverneurs zijn gepland op maandag 29 april 2024 en vinden plaats in het hele land.

© CongoForum, 25.04.24 (rk)

Beeld – bron: Radio Okapi/J.Bompengo

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.