Kinshasa: start van de 16 dagen activisme tegen gendergerelateerd geweld (CongoForum)

KINSHASA- De 16 dagen van activisme tegen gendergerelateerd geweld gaan vandaag, donderdag 25 november van start. De Congolese regering heeft via haar ministerie van Gender, Gezin en Kinderen de leiding van het evenement op zich genomen, in partnerschap met ‘Verenigde Naties-Vrouwen’, het VN-agentschap dat in juli 2010 is opgericht om de gelijkheid en de emancipatie van vrouwen in de hele wereld te bevorderen, maakt Radio Okapi duidelijk.

Het evenement begint op 25 november, de internationale dag voor de uitbanning van geweld tegen vrouwen, en loopt tot 10 december, de dag van de mensenrechten. In de DRC is het thema: “Ik sta op en kom vandaag in actie tegen geweld tegen vrouwen, jongeren en meisjes.”

Zoals de vertegenwoordiger van VN-Vrouwen in de DRC, Awa Ndiaye Seck, op 17 november heeft verklaard, was het doel de Congolese autoriteiten, de civiele samenleving, de particuliere sector, de ontwikkelingspartners en de humanitaire hulpverleners te mobiliseren om de aandacht te vestigen op deze plaag. Zoals mevrouw Awa Ndiaye Seck in herinnering bracht, zijn vrouwen en meisjes in dit land, evenals in vele andere, nog steeds het slachtoffer van geweld en meervoudige discriminatie.

Naast VN-Vrouwen zullen ook de VN-vredesmacht Monusco, met aan het hoofd speciaal vertegenwoordiger mevrouw Bintou Keita, en verschillende andere VN-agentschappen in de DRC zich mobiliseren tijdens de 16 dagen.

© CongoForum, 25.11.21

Beeld-bron: Eddy Merveillie

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.