Kongo Central: politie vastbesloten om einde te stellen aan illegale wegversperringen op RN1 (CongoForum)


MATADI-De Congolese Nationale Politie (PNC) van de provincie Kongo Central is vastbesloten alle personen te arresteren die op de RN1 (Route Nationale 1) tussen Matadi en Kinshasa, vreedzame burgers teisteren door het opwerpen van  illegale wegversperringen (‘barrages’). Dat bericht Mediacongo.net. Sinds het begin van de gerichte patrouilles van de politie in oktober 2021 is het weer rustig onder de bevolking daar.

Tijdens een technische controle op 6 januari in Mbanza-Ngungu, dat beschouwd wordt als het centrum van de provincie, herinnerde de plaatsvervangend provinciaal commissaris van de politie van  Kongo Central, Blaise Kilimba Limba, eraan dat criminelen ’s nachts actief zijn tussen het stuk Nduizi, Bangu, Kamuna, Songololo tot de ingang van Luozi, Kimpese cité, en tussen L’hopitâl Humain en Lukala”.

Op deze plaatsen wordt de aanwezigheid van de politie versterkt in de strijd tegen de onveiligheid, aldus de plaatsvervangend provinciaal commissaris. “Het is op deze geïdentificeerde en bekende plaatsen dat de politiemanschappen worden ingezet. Dankzij de nodige logistieke middelen zijn we erin geslaagd om de bevolking veiligheid te brengen. Sinds oktober tot nu toe is het rustig gebleven, want de politie slaapt niet, zij is gevoelig voor de noodkreten van de bevolking”, vervolgde hij.

Ter herinnering: in de nacht van zondag 2 op maandag 3 januari 2022 heeft de politie zes criminelen aangehouden in Nzenze en in het district Loma, op het grondgebied van Mbanza-Ngungu. De criminelen waren in het bezit van vuurwapens kaliber “12”  en machetes.

© CongoForum, 10.01.22 (edm)

Beeld: De RN1 voor Matadi

Bron: Eddy Merveillie


Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.