Gouverneursverkiezingen: in Maniema roept jeugdraad op tot kalmte en een nuttige stem (CongoForum)

KINDU- De Provinciale Jeugdraad van Maniema heeft op donderdag 5 mei de jeugd opgeroepen niet toe te geven aan politieke manipulatie, meldt Radio Okapi.

De voorzitter van deze structuur, Angèle Rashid, heeft deze uitnodiging gedaan in de marge van de verkiezing van de gouverneur en de vice-gouverneur van deze provincie:

“De provincie Maniema zal haar nieuwe gouverneur en vice-gouverneur kennen die de komende twee jaar over haar lot zullen waken. En daarom feliciteert de Provinciale Jeugdraad van Maniema de jongeren die tot nu toe blijk hebben gegeven van verdraagzaamheid en een democratische cultuur, die een waarborg is voor sociale vrede. Wij roepen de jongeren op om op de dag van de verkiezingen kalm te blijven”.

Ook drong zij er bij deze sociale categorie op aan bewust te zijn en niet toe te geven aan politieke manipulatie.

“Beste jongeren, laten we thuisblijven en wachten op het eindresultaat van de stembusgang. Laten we verantwoordelijk handelen, laten we nadenken, want de toekomst van Maniema ligt in onze handen,” voegde Angèle Rashid eraan toe.

De voorzitter van de Provinciale Jeugdraad heeft ook de verkozen provinciale ambtenaren aanbevolen om in het belang van Maniema te stemmen.

“De Provinciale Jeugdraad beveelt de gekozen volksvertegenwoordigers aan hun stem uit te brengen om Maniema te voorzien van mensen met een verlicht leiderschap, die in staat zijn de provincie op het pad van ontwikkeling te brengen”, voegde zij eraan toe.

© CongoForum, 06.06.22

Beeld: provincie Maniema

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.