DRC: na 6 maanden werken huldigt Tshisekedi de gerenoveerde landingsbaan van de luchthaven van Ndolo in (CongoForum)

NDOLO- De president van de Republiek, Félix Antoine Tshisekedi Tshilombo, heeft zaterdag, 2 juli, de meer dan 1600 m lange vernieuwde start- en landingsbaan van de nationale luchthaven van Ndolo ingehuldigd. Dat meldt de nieuwssite Politico.cd.

Het groene licht voor de renovatie van de start- en landingsbaan van de luchthaven van Ndolo werd al in december 2021 gegeven door de minister van Vervoer, Communicatie, Wegen en Openstelling, Cherubin Okende.  De start- en landingsbaan van deze luchthaven verkeerde immers in een vergevorderde staat van verval en er waren veel scheuren en kuilen die een gevaar vormden voor  de gebruikers.

Reeds bij aanvang van de werken verduidelijkte Directeur-generaal van de Luchtvaartautoriteit (RVA) Alphonse Shungu dat de werkzaamheden voor 100% gefinancierd zouden worden door de Congolese regering via de RVA, meer bepaald met middelen gegeneerd door de zogenaamde  “go pass”. De werken zouden  hoofdzakelijk betrekking hebben op het herstel van het asfalt van de landingsbaan, die 1650 meter lang en 30 meter breed is en dit voor een uitvoeringskostprijs van 5.802.189,66 U.S.-dollar.

Renovatie verkeerstoren

De door Malta Forest uitgevoerde werkzaamheden hadden betrekking op de hoofdbaan, het strippen van de bestaande bestrating, het leveren van de ontbrekende straatstenen, het leggen van de baan en het leveren van de nieuwe 5 cm dikke slijtlaag. Naast de start- en landingsbaan zal de luchthaven ook kunnen genieten van de renovatie van haar infrastructuur, met name de verkeerstoren.

De moderniseringswerkzaamheden van deze stedelijke luchthaven maken deel uit van het omvangrijke nationale project om alle luchthavens van het land te herstellen, om zo de interne mobiliteit en die van de provincies van de DRC te vergemakkelijken.

© CongoForum, 04.07.22 (edm)

Beeld-bron: Eddy Merveillie

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.