FCC en CACH plannen regering met 65 leden (CongoForum)

KINSHASA – De politieke platforms CACH (Félix Tshisekedi) en FCC (Joseph Kabila) hebben hun politieke ‘coalitie’ een formeel karakter gegeven en mikken nu op een regering met 65 leden. Die regering zal worden geleid door de nieuwe premier Sylvestre Ilunga Ilunkamba.

Volgens Radio Okapi komt er een regering met 48 ministers en 17 onderministers. Het FCC van Kabila mag uitkijken naar 42 posten in de nieuwe regering, CACH moet het stellen met 23 posten.

Jean-Marc Kabund (UDPS) wijst erop dat diverse principes werden besproken en toegepast. De nieuwe regering moet ter dege kunnen regeren en over een gemeenschappelijk programma beschikken. Er zal een comité komen dat moet opvolgen in welke mate het gemeenschappelijk programma wordt uitgevoerd. En er zijn dus ook afspraken over de verhoudingen tussen beide platforms in de nieuwe regering.

Néhémie Mwilanya, die het FCC coördineert, zegt dat de nieuwe regering binnenkort zal aantreden. De namen van de regeringsleden moeten nog aan president Tshisekedi worden voorgelegd. Die benoemt de nieuwe ministers en onderministers.

© CongoForum, 30.07.19

Beeld: Sylvestre Ilunga Ilunkamba
Bron: présidence RDC

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.