Ituri: zware gevechten tussen leger en gewapende mannen in Djugu (CongoForum)

BUNIA – In het territorium Djugu, een deel van de provincie Ituri, zijn er stevige gevechten tussen het Congolese leger (FARDC) en groepen gewapende mannen. Volgens Radio Okapi vinden de gevechten plaats in de plaats Agu, in het ‘groupement’ Ndendro.

Een woordvoerder van het leger kan geen cijfers geven over het aantal slachtoffers. Maar het middenveld maakt gewag van 12 doden. Langs beide kanten zouden er doden zijn gevallen.

Een kolonne militairen, afkomstig van het Albertmeer, liep woensdagvoormiddag in een hinderlaag van zwaar bewapende mannen. Dat gebeurde in Jailo. Daarna werd er langs beide zijden flink geschoten, tot ’s avonds. Vanmorgen gingen de gevechten nog voort, maar dan in Agu.

Lokale bronnen zeggen dat tientallen militairen werden gedood door de aanvallers. Tien gewonde militairen zijn vandaag overgebracht naar een ziekenhuis in Fataki, op zo’n 90 km ten noorden van Bunia, de hoofdplaats van Ituri.

Het leger wil dus nog geen cijfers kwijt over het totale aantal slachtoffers. Een woordvoerder heeft al wel erkend dat (minstens) één militair om het leven is gekomen.

© CongoForum, 18.07.19

Beeld: Congolese militairen
Bron: Ressources du Congo

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.