Drones vervoeren vaccins in de stad Mbandaka (CongoForum)

MBANDAKA – Mbandaka in de provincie Equateur is de eerste Afrikaanse stad waar vaccins met behulp van drones worden vervoerd. Dat zegt dr. Papy Bompemo, verantwoordelijk voor een vaccineringsprogramma. Dinsdag zijn er demonstratievluchten gehouden met drones in Mbandaka.

De actie wordt gesteund door het project ‘Village Reach’ dat bedoeld is om levens te redden en de gezondheidszorg te verbeteren voor minder goed bediende gemeenschappen, meldt Radio Okapi.

Equateur is uitgekozen voor de drones omdat er daar veel rivieren en waterlopen zijn en vele wegen in slechte staat verkeren. Het is dan ook niet makkelijk om vaccins naar alle uithoeken van de provincie te transporteren. De drones moeten helpen om daarin beterschap te brengen.

Een drone kan tot 5 kilogram aan vaccins vervoeren. Het toestel wordt vanop de grond met een computer bediend. De drone kan 115 km per uur halen, op een hoogte van 50 meter.

In de gezondheidszones Widjifake, Idjonlo en Bobala, in de streek van Bikoro, zijn al vaccins met drones bezorgd. De territoria Bolomba, Bomongo, Ingende en Makanza staan in de planning.

© CongoForum, 08.08.19

Beeld – bron : Village Reach

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.