Nieuwe gevallen van ebola in gezondheidszone in Ituri (CongoForum)

BUNIA – In Maroro, in de gezondheidszone Nyakunde, is deze week een nieuw dossier van ebola opgesteld. Het gaat om een gebied in de provincie Ituri.

Gedurende 294 dagen was er in de gezondheidszone Nyakunde geen geval van ebola meer gemeld. Maar nu is er dus toch een nieuw dossier. Afgelopen zondag werden wel 6 gevallen gerapporteerd, bericht Les Dépêches de Brazzaville. Er wordt nu verder onderzoek gedaan. Rond de gevallen wordt gevaccineerd om een verdere overdracht van het virus tegen te gaan.

In totaal zijn in Oost-Congo al 3.218 gevallen van ebola geregistreerd sinds 1 augustus 2018. Het ging daarbij om 3.130 bevestigde gevallen en 114 vermoedelijke gevallen. In totaal zijn 2.150 patiënten overleden. 1.032 patiënten die werden besmet, zijn ondertussen genezen verklaard.

Bij de nieuwe gevallen in Ituri is er geen enkele gezondheidswerker. In totaal raakten 161 medewerkers uit de gezondheidszorg al besmet met ebola; 41 van hen zijn overleden.

Sinds 8 augustus 2018 werden al meer dan 200.000 mensen gevaccineerd.

In de provincies Ituri en Noord-Kivu zijn heel wat ’toegangspunten’ en ‘controlepunten’ geïnstalleerd om de grote steden zoveel mogelijk te beschermen en een verspreiding van de epidemie naar de buurland te vermijden.

© CongoForum, 15.10.19

Beeld – bron: Adiac-Congo

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.