Minister roept studenten op om mee te strijden tegen alle vormen van seksueel geweld (CongoForum)

KINSHASA – Minister Béatrice Lomeya heeft begin deze week de Congolese studenten aangemoedigd om mee te vechten tegen alle vormen van seksuele geweld en discriminatie in universitaire kringen. Lomeya sprak afgelopen maandag bij de afronding van een 16 dagen durende campagne tegen geweld tegen vrouwen en geweld op basis van ‘gender’. De bewindsvrouw is verantwoordelijk voor Gender, Gezin en Kind.

Volgens Lomeya streeft de Congolese regering naar gendergelijkheid en wil ze alle vormen van geweld aanpakken, bericht Radio Okapi.

Joséphine Mawete vertegenwoordigde een structuur van studenten aan universiteiten en hogescholen in Kinshasa. Zij is blij met de gevoerde campagne. “De jonge studenten is bereid om alle vormen van geweld op basis van gender aan te klagen die ze meemaken”, vertelt Joséphine. De jonge vrouw herinnert zich hoe een docent avances maakte bij haar. “Ik had de moed om hem vragen te stellen over zijn gedrag. De man antwoordde dat hij hield van intelligente meisjes”.

De sensibiliseringscampagne focuste vooral op universitaire kringen en op de media van Kinshasa. Ze riep Congolese jongeren op om een vuist te maken tegen discriminatie en verkrachtingen.

© CongoForum, 12.12.19

Beeld – bron: La Prospérité

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.