Regering zet tien veelbelovende jonge Congolezen in de bloemetjes (CongoForum)

KINSHASA – De Congolese regering heeft tien jongeren beloond voor de uitvindingen of innovaties waarmee ze voor de dag kwamen. Aanleiding was de eerste editie van een Dag van de Congolese Uitvinder en Vernieuwer, bericht Radio Okapi.

Het evenement moet creatieve Congolezen in de kijker zetten, hen helpen om financiering te vinden en leiden tot een ‘incubator’ die diverse projecten kan faciliteren.

Volgens de ministeries van Industrie, Wetenschappelijk Onderzoek en Technologische Vernieuwing zullen alle uitvindingen de nodige opvolging krijgen. Wat was er op de Dag te zien? Bijvoorbeeld een methode om energie te produceren op basis van biogas, het maken van brandstof op basis van plastic flessen, een systeem om maniok te pellen.

De minister van Industrie, Julien Paluku, zegt dat de eigendomsrechten van deze uitvinders zullen worden bewaakt.

Premier Sylvestre Ilunga Ilunkamba wil er zoveel mogelijk ruchtbaarheid wordt gegeven aan Congolese uitvindingen en innovaties. Hij vindt het belangrijk dat Congo niet alleen wordt geassocieerd met wapengeweld maar ook bijvoorbeeld met het potentieel om te innoveren.

Bedoeling is om voortaan elk jaar op 18 december een Dag te organiseren in het teken van uitvinders en vernieuwers.

© CongoForum, 19.12.19

Beeld: minister Julien Paluku

Bron : Congo Discovery

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.