Coronavirus : ‘ongecontroleerde’ toestroom van Chinezen maakt inwoners Mbandaka ongerust (CongoForum)

MBANDAKA – In de provincie Equateur maken de inwoners van de stad Mbandaka zich zorgen over de ‘ongecontroleerde’ toestroom van Chinezen. De ongerustheid heeft te maken met de epidemie van het coronavirus in China. In Mbandaka werken de Chinezen meestal in de handel en de houtsector.

In Mbandaka zijn ze niet vergeten dat er eerder al problemen waren met het ebolavirus in Equateur. Nu is er dus de nodige nervositeit over het coronavirus dat zich vanuit China naar andere landen dreigt te verspreiden. Het is de Congolezen uiteraard niet onbekend dat Chinezen ook graag naar Congo komen om daar werk te vinden of handel te drijven.

De provinciale minister van Volksgezondheid, Bruno Efoloko, begrijpt de ongerustheid van de bevolking. Hij adviseert aan de burgers om de hygiënevoorschriften in acht te nemen, in de trant van wat eerder werd verteld over de preventie van ebola. “Als het nationale niveau nog andere richtlijnen geeft, informeren we uiteraard hierover de bevolking”.

De problemen met het coronavirus mogen wel niet leiden tot de stigmatisering van een groep mensen, zonder dat er is getest, vindt Efoloko.

© CongoForum, 31.01.20

Beeld : zicht uit de stad Mbandaka
Bron: Digital Congo

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.