Kananga : betogers vragen boter bij de vis aan president Tshisekedi (CongoForum)

KANANGA – Sommige politieke partijen en middenveldorganisaties hebben in de stad Kananga een betoging gehouden om te eisen dat president Félix Tshisekedi zijn ‘programma voor de eerste 100 dagen’ effectief zou uitvoeren. Dat programma werd gelanceerd op 2 maart 2019. De betogers trokken van de Place Notre Dame de Kananga naar een administratief gebouw van de provincie Centraal-Kasaï, bericht Radio Okapi.

De UDPS van Tshisekedi, de PPRD van Joseph Kabila en de UCP namen deel aan de betoging. Zij willen evenzeer dat de president zich inspant om de beloofde werken daadwerkelijk te laten uitvoeren. Tot nu toe zeggen ze weinig of niets te merken van de beloftes, in het geval van hun provincie. Ze willen weten hoeveel geld nu precies is voorzien voor het gebied.

Zo was er de belofte om de wegen Kananga-Kalamba Mbuji, Kananga-Lac Munkamba en Kananga-Kamwesha heraan te leggen. Er waren ook beloftes over 300 prefabwoningen, bruggen, riviervaartuigen, het voorzien van drinkwaterputten en de hervatting van de werken bij de waterkrachtcentrale van Katende.

De betogers gaven een memorandum af bij provinciegouverneur Martin Kabuya. Die beloofde het document door te spelen aan de hogere hiërarchie.

© CongoForum, 28.01.20

Beeld – bron: Radio Okapi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.