Lubumbashi : Belgisch consulaat-generaal is ‘back in business’ (CongoForum)

LUBUMBASHI – Het Belgische consulaat-generaal in Lubumbashi (Haut-Katanga) heropent vandaag zijn deuren voor het publiek. Bart Coessens is nu de consul-generaal.

De heropening van het consulaat-generaal is een teken van de verbeterde relaties tussen België en de DR Congo. De nieuwe president Félix Tshisekedi deed zijn best om de relaties weer beter te maken, na een flinke afkoeling onder Joseph Kabila.

Op 27 december 2019 stemde de Congolese ministerraad in met de heropening van het consulaat-generaal. In de kantoren in Lubumbashi zullen diverse diensten worden aangeboden: de legalisering van documenten, de aflevering van paspoorten en identiteitskaarten en diverse vormen van bijstand voor Belgen in de provincies Haut-Katanga, Tanganyika, Haut-Lomami en Lualaba, meldt Radio Okapi.

Het consulaat-generaal is op alle weekdagen op en van 13.00u tot 16.00u. Buiten die uren kunnen mensen een afspraak maken.

Het consulaat-generaal kan ook Schengenvisa afleveren, en visa voor een langer verblijf. In het tweede geval gaat het om visa voor België en het GH Luxemburg.

Aanvragers van een visum moeten eerst de informatie raadplegen op de website www.cev-kin.eu/fr

© CongoForum, 13.01.20

Beeld: president Félix Tshisekedi
Bron: Afrique Actu Daily

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.