Tshisekedi aan Britse investeerders: “Congo is vastbesloten om bedrijfsklimaat te verbeteren” (CongoForum)

LONDEN – President Félix Tshisekedi roept Britse bedrijven en grootindustriëlen met bewezen ervaring op om in de DR Congo te investeren. Volgens hem doet Congo inspanningen om het bedrijfsklimaat te verbeteren en de situatie gemakkelijker en aantrekkelijker te maken voor investeerders. Dat laat Radio Okapi weten.

Tshisekedi deed dinsdag zijn oproep in Londen voor Britse investeerders, in de marge van de Top UK-Afrika. De president wilde onder meer naar de top komen om uit te leggen dat Congo veel moeite wil doen om het ondernemingsklimaat beter te maken en samenwerking met investeerders mogelijk te maken. Hij wilde in Londen luisteren naar de verzuchtingen van investeerders en wil ook rekening houden met de suggesties die ze doen.

De president erkent dat er een tegenstelling is tussen de rijkdom van Congo als land en het dagelijkse leven van de bevolking. Zeer veel jonge Congolezen zijn op zoek naar een baan. “We willen een partnerschap realiseren waardoor we ons enorme natuurlijke potentieel kunnen ontwikkelen. De DR Congo heeft ook twee belangrijke troeven, een jonge en dynamische bevolking en een nieuwe regering die vastbesloten is om verandering teweeg te brengen. Daarom maak ik van de gelegenheid gebruik om de Britse bedrijven en grootindustriëlen die hier vertegenwoordigd zijn en wier expertise bewezen is, uit te nodigen om te komen investeren bij ons”.

© CongoForum, 22.01.20 (rok)

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.