Tshisekedi praat met Egyptische president Al-Sisi over energie en infrastructuur (CongoForum)

LONDEN – President Félix Tshisekedi heeft maandag met zijn Egyptische evenknie Abdel Fattah Al-Sisi gepraat, in de marge van de UK-Afrikatop in Londen. De twee staatshoofden hadden het onder meer over energie en infrastructuur, meldt Radio Okapi.

Alexis Kayembe, speciaal adviseur van Tshisekedi: “De DR Congo blijft een strategische bondgenoot voor Egypte. En Egypte vindt dat het tijd is om Congo te helpen op het vlak van infrastructuur. De Egyptische ministers van Energie en Veiligheid zullen met een delegatie naar Congo komen. Egypte geeft een strategisch belang aan de energiesector. President Al- Sisi is geïnteresseerd in regionale integratie, en denkt dat de energiebronnen van Congo niet alleen nuttig kunnen zijn voor de Congolezen maar ook voor andere Afrikaanse landen”.

De Britse premier Boris Johnson sprak overigens de hoop uit dat de landen van het Afrikaanse continent zijn land zullen zien als een interessante investeringspartner. “Afrika is de toekomst voor de economie”, aldus Johnson.

In Londen werd voor meer dan 7,5 miljard euro aan commerciële deals aangekondigd tussen Britse en Afrikaanse ondernemingen.

© CongoForum, 21.01.20

Beeld – bron : Radio Okapi / Présidence RDC

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.