Kananga : krijgsauditoraat doet onderzoek naar misdrijven militairen in gemeente Nganza (CongoForum)

KANANGA – In Kananga (Centraal-Kasaï) heeft het krijgsauditoraat een begin gemaakt met onderzoek naar misdrijven die in maart 2017 werden begaan in Nganza, één van de gemeenten van de stad. Dat bericht Radio Okapi.

Volgens een rapport van internationale experts over de toestand in de Kasaï werden tal van burgers gewond of gedood bij een actie van het Congolese leger daar tussen 28 en 30 maart 2017. Destijds was de opstand van de militie Kamwina Nsapu volop aan de gang in de regio.

Het onderzoek van het krijgsauditoraat is volgens de stafhouder van de balie in Centraal-Kasaï, advocaat Dominique Kambala, een belangrijke stap om een einde te maken aan de straffeloosheid. Hij hoopt dat het onderzoek heel wat zaken zal ophelderen. Kambala maakt gewag van misdaden tegen de menselijkheid zoals moorden, verkrachtingen en plunderen. “Het is hoog tijd om de vermoedelijke daders met hun verantwoordelijkheid te confronteren, hen te bestraffen en de slachtoffers op de gepaste manier te laten vergoeden”.

© CongoForum, 11.02.20

Beeld – bron: Radio Okapi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.